Hjälp till fattiga länder förlänger bara lidandet

Nu säger man från SVT att det är 146 miljoner människor som är i behov av hjälp. Det gäller främst det område vi brukar kalla Afrikas horn. Paketen (säd i säckar) som skickas med hjälp av FN blir snabbt upphämtade. Den som inte orkar eller håll sig framme blir det ännu sämre för. Det råder torka och dåliga skördar vilket vi hört nu sedan vi fått den kommunikation vi idag har.

Att man inte kan odla själva och bygga upp dessa länder är naturligtvis vad man måste. Det är naturligtvis svårt när bara diktaturer härjar här. Vart går biståndet som även Sverige skickar, rakt i händerna på diktaturerna och dess ledare? Det finns också ytterligare ett problem där man har koranen som styr. Det ändå föråldriga sätt man försöker leva efter gör inte saken bättre. Sedan att barn sätts till världen utan omtanke i ett redan fattigt och utmärglat land förvärrar ännu mer. Kina med sin stora befolkningsmängd begränsade antalet barn varje familj fick ha.

Det kommer aldrig gå rädda en hel befolkning med hjälp av gåvor och bistånd, det bara förvärrar när man inte lär sig bruka jorden på ett modernt vis. Om det nu är torkan som sätter hinder måste man inte ordna konstbevattningar. Ska pengar läggas i form av bistånd vore det inte bättre det gick till sån projekt och att de får makt över sin egen tillvaro. Har det inte blivit bättre de senaste 100 åren torde det inte bli framtiden heller.

Nu säger optimisterna att klimat och klimatåtgärderna kan vara en del i räddningen. Om det tror jag ingenting på.

Barnafödandet måste ner det är bland det viktigaste.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Den typen av ”hjälp” Svenska staten lämnar har ingenting med att lösa några, vare sig akuta eller långsiktiga behov utan bygger bara på att uppnå 1% målet endast för att döva sitt självpåtagna dåliga samvete.

    Varje krona som lämnas som bidrag skapar den kronans passivitet.

    Det finns inte ett enda ställe dit Sverige sänder bistånd, där biståndet genererar samhällsutveckling. Det absolut radikalaste är att upphöra helt med den utformning som bistånden har idag och fokusera på att avkräva förändring före bidrag. Förändring genom internationella avtal och förpliktelser på alla nivåer kan bara borga för förändring.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Folk, främst män vill inte arbeta, bara göra barn. Det är enklare försöka fortsätta leva det torftiga liv man ändå har. Vi vet hur det gick med de människor utsända från FN, Zaida Catalan och hennes frände. Det lurades in i ett bakhåll där de sedan blev mördade och skurna huvudet av. Det är tacken för att vi försöker hjälpa. De kan liknas mera vid vildar och råa mördare. Många såna har även kommit in i landet. Därför har vi en näst intill okontrollerbar situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.