Hur gick det, alla som gapade mot vindkraft…

…nu har civilminister Erik Slottner förvärvat aktier i just en sånt projekt, vindkraftsprojekt. Då duger vindkraften helt plötsligt.

Att KD är ett tarvligt parti i mina ögon, liksom hela den här regeringens politik måste fler än mig börjat förstå. Sverigedemokraterna bedriver ju bara en populistisk politik som Kristersson godkänt till punkt och pricka och som han själv och hans parti förlorar på. Rätt åt honom och M.

Att de sedan inte tar ansvar för Sverige och Sveriges alla folk gör inte saken bättre. De ser om sitt eget hus först och främst. Då kanske många säger, vem gör inte det. Men det är en viss skillnad sitta i en regering och företräda ett land än att vara en ”vanlig” medborgare.

Nä jag ger inte mycket varken  för KD eller någon annan i den här regeringen. Den lurade åt sig makten och nu får de vackert styra landet som går ner sig alltmer. Givetvis behöver de inte ta ansvar för det, det får Sveriges hela befolkning lida för och det är också dessa som får betala notan.

Det var likadant när Reinfeldt styrde, deras politikerskara såg till själva att det kunde göra sig mer förmögna än vad de var innan. Vi har tydligen bara fått in ren dynga i svenska politik. Från kommunal- upptill regeringsnivå.

Om inte den här regeringen kraschlandar vore det konstigt. Så mycket förljugenhet har sällan skådats.

Under Tysklands storhetstid under nazisterna var också nazisterna mäkta populära. Ska vi gå samma väg nu här i Sverige?

En solrosregering. Spretar i alla riktningar.

Det våras för Hitler…och samtliga borgerliga tiger och samtycker.

Har S kallats maktgalna och sugna på makten är Kristersson och M ett strå vassare. Han är beredd böja sig för en nazistisk kultur för att få sitta högst upp. Hur länge?

Hela tillställningen måste ses som komisk och S bara stärker sitt grepp. Precis motsatt vad Kristersson och regeringens avsikt skulle vara. Miljöpolitiken verkar också slå igenom. Skogsavverkningar stoppas på löpande band. Det är jobbigt för alla som heter M och försöker leva i en glädjeyra. Sakta, sakta smulas deras visioner sönder och kvar står de där in på bara skinnet efter en misslyckad politik.

När har Sverige stärkts av högerregeringar? Nu får de i alla fall göra rätt för sig. Patrasket.

I Sverige har vi yttrandefrihet, än så länge. Får den här regeringen fortsätta i den linje de är inne i, kan det snart vara ett minne blott.

Se på alla ledare världen över och jämför hur delar av den här regeringen kan resonera liksom deras följare. Den f d store ledaren i väst, Donald Trump kan vara en som uppviglade folkmassorna att storma Capitolium. Nuvarande framröstade ledaren i Argentina likaså, kallad Dåren. Vi vill väl ändå inte ha det så i Sverige? Eller är det det som allt går ut på, att förvanska våra demokratiska regler intill anarki med förljugenhet av en förljugen regering?

Att en gammal avdankad pösmunk som Liberalen Johan Pehrson fick chansen igen och där partiet i alla tider sägs ha stått för liberala idéer (vad det nu kan innebära?) och hänger sig nu sitta i en regering som skulle styras av motsatta krafter säger inte lite. EU och Nato är väl numera frälsaren för detta parti, som aldrig värnat om ”småfolket” vad det nu kan innebära. Under tiden när Reinfeldt hade makten har jag för mig Johan Pehrson var rättspolitisk talesperson och innehade den tjänsten. Då lät han som nu Sverigedemokraterna gör, även M och hela den här regeringen. Sedan efter det åkte han själv dit för en kriminell handling, körde rattfull, eller rattonykter. Fint av en sån rättskaffens man. Det verkar alla glömt nu och nu sitter han åter i en regering.

Skattefiffel och närmast en smått korrumperad regering är de som nu har regeringsinnehavet. Nu verkar alla tiga och tro de ska slinka igenom obemärkta. Så fan heller.

4 kommentarer

  1. kenth

    Vindkraften är en stor flopp…ändå så byggs det oändligt med vindsnurror
    som enl. expertis ändrar på naturliga luftströmmar så de viker av från ordinarie väg.
    Det var ett stort misstag att dåvarande regering klubbade genom en minskad kärnkraft.
    Nu sitter vi i klistret för nybyggnad av ett verk är inte klart på en handvändning.

  2. brorson

    Det är ett relativt välkänt fenomen att förlustbolag kan generera enorma vinster till sina ägare. Det är ju bara att tömma bolaget på tillgångar före den oundvikliga konkursen. Men är det inte brottsligt? Judå, men det är knappast en högprioriterad uppgift för polisen, som har fullt upp med alla skjutningar. Och är dessutom inte ett traditionellt polisjobb, utan snarare en uppgift för ekonomer och revisorer. Och kan vara en närmast omöjlig uppgift även för dem. om ägarna finns i andra länder och kanske rentav är ett annat lands stat.

    Det fanns en tid, när svenska ministrar inte fick äga aktier, p.g.a. risken för jäv. Men det slutade illa för en minister, som sålde en stor aktiepost, som han hade ägt länge, till ett högre prise än han hade köpt aktieposten för. Han förföljdes in i döden av skandaljournalister, fastän han inte hade gjort något fel. Så det var inte heller bra. Men nog sticker det i ögonen att en minister köper aktiker i en omtvistad bransch, medan han är minister. Det borde i varje fall vara förbjudet. Det finns ju räntebärande sparkonton i alla banker.

    Men vad ska en minister, som redan äger aktier när hon / han blir minister? Jag föreslår härmed att den ministern tvingas placera sitt aktieinnehav i en aktiefond, typ indexfond, med en extern förvaltare, under tiden som han / hon är minister, helt utan insyn i förvaltningen och utan möjlighet att påverka densamma. Civilministerns aktieköp luktar illa.
    .

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Det är inte aktieköpet i sig som jag trycker på, det är attityden från att ha varit stark motståndare till vindkraft ser man nu att gilla den genom aktieköp. Skattefifflet får väl närmast Sverigedemokraten som undanhöll vinsterna genom att placera dessa skatteparadis främst ta på sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.