”Farliga” partier i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 12

Jag utmålar definitivt Miljöpartiet som ett sådant. Skulle Sverige haft ett sånt parti under tidigare år och jag behöver ”bara” gå tillbaka till min uppväxt skulle inte mycket hänt. Jag menar vi skulle inte haft en utveckling vi nu har. Okej att vi fått det bra, många alltför bra och det tycks som Miljöpartiet utnyttjar detta. Hur fan så mycket slet inte folk förut. Miljöpartiet verkar beredda lägga ut Sverige åt alla. Finns något konsekvens tänk inom partiet? Vad är det för stollar som finns i detta parti? Det måste vara helt verklighetsfrämmande för Sverige och hur Sveriges historia kan se.

Nu vill man bara ge ut allt till alla. Sverige är jätteförnöget, emligt Miljöpartiet, trots detta har vi människor i Sverige, kalla det svenskar (svenska medborgare) som kan ha det ytterst knapert. Det enda man tjatar om hela tiden är klimatet. Hur skulle deras politik göra att vi klarar ett krig, ett försvar med deras inriktning? Inte alls vill jag påstå.

Har vi inte redan problem över öronen som borde gå hänföra till den politik som Miljöpartiet står och stått för. Trots detta verkar de olika budskapen gå rakt genom huvudet, genom ena örat och det andra.

Jag säger självt jag har inte råd föda någon ytterligare. På Miljöpartiet låter det som att vi kan föda hur många människor som helst.

Nu har de även KU-anmält justiteministern som anses ansvarig för visitationszonerna som kommer införas. Det är ju jättebra om de införs, tycker jag. Har man inget vara rädd för kan väl en visitation inte skada. Miljöpartiet verkar inte insett den allvarliga situation vi fått.

Jag tar varken SD, M eller något annat parti under armarna. Jag tycker bara Miljöpartiet bör utgå ur svensk politik.

Visitera och skjut huvudet av den som vägrar.

Ska vi börja ifrågasätta visitation, kan vi undra om vi ska ha alkotester efter vägarna? Är inte det samma sak? Vilket syfte har det?

Fy fan vilket jävla dravel

Ett starkt försvar?

Av , , Bli först att kommentera 7

Är det att visa upp olika vapen och som skulle vara oss till försvar? Kanske en del, en viktig del i o f sig. Men matfrågan, hur kan alla svenska människor få den, att mätta sina munnar med? Jag kan dra mig till minnes av 2:ndra världskriget (genom berättelser) hur torftigt det kunde vara trots att vi inte var med i själva kriget. Det var ransonering på de mesta och som kunde ingå i det vi varje dag behövde.

Skillnaden mot då och nu om det blir ett krig att vi inte är rustade på samma vis och främst genom de små jordbruken vi då hade. Kon eller flera i lagårn gav både ost, smör och mjölk. Hade man också mjöl kunde man baka sitt eget bröd. Basföda brukar det heta. En gris kunde ge kött. Hönsen ägg.

Vi ser nu hur man avser bygga ut redan stora köpcentra. Ett kan vara Avion i Umeå. Är det att rusta för krig, eller ett försvar?

Visst har vi levt i ett överflöd, i ett överflödigt samhälle där enda avsikten varit vi ska växa. Nästan det mesta av vad ser och upplever är uppbyggt på konsumtion. Skogen, våra älvar, våra gruvor. Allt ska ge intäkter främst till staten men även det privata företagen här. Så länge vi kan producera, betala ut löner (enl svenska modellen) kanske vi överlever som land. Men om kriget står för dörren hur rustade är vi då, ska vi lita till Sveriges städer de ska rädda oss? Snarare borde det vara det fienden inriktar sig på är att bomba mål som gör så stor skada som möjligt och åt så många som möjligt.

Ett spritt samhälle borde vara mindre sårbart. En mera spridd befolkning som redan har tillgång till en någorlunda självförsörjning.

Alla Sveriges partier verkar bidragit till hur det nu ser ut.

Bra eller dåligt, ja säg det, så länge det är fred är det frid fröjd. Men sedan?

Finns något parti som skulle kunna ändra i detta hur det nu ser ut. Jag tror knappast det, det skulle krävas för stora uppoffringar för dem själva. Det skulle tappa de förmåner de nu har. Parlamentet EU med sin ofantligt stora personal med skyhöga löner skulle knappast vilja det.

Vi sitter minst sagt i klistret – självvalt.

Hur väl rustade är våra små inlandskommuner. Finns det exempelvis skyddsrum i varje?

I händelse av krig, är elektrifieringen med elbilar och allt vad det innebär bättre än vad vi hittills haft? Oljan till hamnarna kan svår få tillgång till och som hittills vi haft. Även elen kan slås ut, hur gör vi då? Jag tror ingenting är egentligen förberett för krig, utan det är bara nåt man slänger ur sig utan minsta tanke på hur väl förberedda vi egentligen borde vara. Hela samhället. Se bara på senaste cyberattacken.

ÖB och hans flamma tänker starta eget. Ett konsultföretag som ska serva försvaret. Det verkar vara det viktiga som kan ingå det han själv uppmanar oss andra att rusta för krig. Han tänker göra stålar av det. Inte mycket till ÖB.

Ser vi till Rysslands krigsberedskap torde den pågått sedan 2:ndra världskriget och nuvarande krig de är inne torde de tjäna på att det blir långt utdraget. Rysslands egna tillgång på olja (obegränsat) och det som driver krigsmaskineriet. Vad skulle Sverige kriga med om vi tänker oss elektriska fordon? Det är klart om Nato står på vår sida borde vi ha tillgång till olja och därmed bränsle för vår utrustning.

Med elektriska fordon mot en jätte som Ryssland torde vi snabbt vara eliminerade.

Sagan om Ringen eller Snövit och de sju dvärgarna torde vara lika realistiskt som att kriga med elfordon.

Att leva i fred är inte detsamma som i krig.

Från elbilar till ICA-reklam

Av , , Bli först att kommentera 3

Hur mycket pengar (till övers) har människor? Vi beräknas köpa allt vad reklamen visar. Från elbilar till ICA-reklamen som borde kosta åtskilligt i sig, samtidigt som matpriserna bara stiger. Samtidigt också rustar vi för krig eller försvar och samtidigt också verkar Sverige ha många brister där vi borde vara starkare som befolkning. En befolkning som får det allt sämre (ställt), medan den mindre massan verkar få det allt bättre. Ska inte alla i ett land beräknas ingå i ett försvar där de flesta också bidrar eller leva i ett sätt att de kan ta del av ett skydd?

Det har blivit på tok för mycket av det kommersiella. Jag undrar om inte Sverige blivit unika i just detta? ICA-reklamen håller på stå mig upp till öronen. Mera en typ av nöjesinslag än att värna om vår matkultur där vi alla borde ha råd med med ”vanlig” mat. Det är som jag sagt tidigare, fisken har nu ett guldvärde genom att haven är i det närmaste utfiskade. Vad gjorde förgående regering åt det trots att vi hade ett miljöparti som sa sig värna om miljön. Skandalen med sopberget genom Pink Think skandalen vilket också skedde under föregående regering och med Miljöpartiets inflytande. Man var tydligen bara intresserade föra fram elbilarnas betydelse.

Inte var det bra i gamla Sverige när allt kommersiellt var förbjudet, men kanske inte sämre heller. Lilla Sverige har gått över i ett kommersiellt land där vilka som där har intressen styr.

Den stora kolossen på lerfötter, regionerna verkar gå med brakförluster. Skulle inte Ebba göra sjukvården statlig? Dags att börja nu. Sjukvården som den nu funkar kräver en regering som ständigt skjuter till pengar. Ska det vara så? Jag vet inte, jag bara undrar.