Från elbilar till ICA-reklam

Hur mycket pengar (till övers) har människor? Vi beräknas köpa allt vad reklamen visar. Från elbilar till ICA-reklamen som borde kosta åtskilligt i sig, samtidigt som matpriserna bara stiger. Samtidigt också rustar vi för krig eller försvar och samtidigt också verkar Sverige ha många brister där vi borde vara starkare som befolkning. En befolkning som får det allt sämre (ställt), medan den mindre massan verkar få det allt bättre. Ska inte alla i ett land beräknas ingå i ett försvar där de flesta också bidrar eller leva i ett sätt att de kan ta del av ett skydd?

Det har blivit på tok för mycket av det kommersiella. Jag undrar om inte Sverige blivit unika i just detta? ICA-reklamen håller på stå mig upp till öronen. Mera en typ av nöjesinslag än att värna om vår matkultur där vi alla borde ha råd med med ”vanlig” mat. Det är som jag sagt tidigare, fisken har nu ett guldvärde genom att haven är i det närmaste utfiskade. Vad gjorde förgående regering åt det trots att vi hade ett miljöparti som sa sig värna om miljön. Skandalen med sopberget genom Pink Think skandalen vilket också skedde under föregående regering och med Miljöpartiets inflytande. Man var tydligen bara intresserade föra fram elbilarnas betydelse.

Inte var det bra i gamla Sverige när allt kommersiellt var förbjudet, men kanske inte sämre heller. Lilla Sverige har gått över i ett kommersiellt land där vilka som där har intressen styr.

Den stora kolossen på lerfötter, regionerna verkar gå med brakförluster. Skulle inte Ebba göra sjukvården statlig? Dags att börja nu. Sjukvården som den nu funkar kräver en regering som ständigt skjuter till pengar. Ska det vara så? Jag vet inte, jag bara undrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.