EU-projektet (det svenska) från höger

Var det inte så allt började med bl a Moderaten Ulf Dinkelspiel när han framträdde i TV och med övertygelse påstod hur bra det skulle bli om vi bara gick med EU. Ungdomar kunde arbeta hela i Europa som var anslutna till EU. Inga gränshinder och handeln kunde flöda bättre. I slutändan var också S med på noterna efter den då besvärliga situation som uppstått inom banksektorn till följd av skyhöga räntor. Så ur det perspektivet har det blivit bättre. Tilläggas för de som har lån och främst bostadslån och är det inte den sektorn det pratas mest om och vilka här kunde det vara om inte alla som bor i städerna. Och vilka problem tycks vara de viktigaste nu, förutom inflationsbekämpningen om inte klimatet. Klimatet, klimatet, klimatet är Miljöpartiets slogan inför EU-valet.

Om nu det är klimatet som är huvudfrågan för de flesta, vilket har lett fram till det, är det inte just ekonomin och den ständigt ökade köpkraften som efterfrågas. Tillika den ökade handeln, frihandel och inte minst öppna gränser som blivit problemet.

Någon sådan frågan var inte aktuell tidigare med klimatet fast det redan då innan diskussionen om EU-medlemskap kommit i fråga kunde varit inte minst lika aktuell som nu. Klimatet, utsläppen uppkom inte över en natt, de har pågått i minst 100 år.

Vi kan både fått det bättre men även sämre och beroende hur man ser främst på klimatet och den s k ”omställning” vi står inför. Den verkar överskugga allt annat nu främst från vänster men även är högern ute och inte flaggar lite för den. Här har kärnkraften satts i fokus för att lösa den och kanske även framtvingad från vänster. Här torde man sitta i samma båt fast med en del olika lösningar.

Problemet kvarstår dock, hur kan vi fått det som vi har? Är det inte det ständiga pratet om ökad välfärd? Hur mycket dåligt kommer inte med ständigt nya bostäder och här den utökade bekvämligheten som eftersträvas. Smakar det så torde det kosta också och vilka är det här som beräknas sätt sig i skuld i det nya områden som uppstår, tillika även de gamla som redan sitter i ”fällan”.

Jag kan inte säga att någon i dagsläget har någon lösning i detta, de samlade problemen vi står inför. Jag kommer klippa mitt röstkort mitt itu. Dumt? Ja kanske, men när det är närmast dumbommar rösta på kan det inte annat bli. Ett man säger inom olika partier har knappast någon förankring i vilka förändringar som man här kan gå ut med. Vi blir upplysta om det EU säger måste vi följa. Men när det gäller småsaker som exempelvis snuset lägger man inte lite krut på att vi ska ha det som vi alltid haft. Likaså EPA, vilket land har en gräns på 15 år när man får köra bil utan körkort, endast för EU-moped. Det vill man absolut inte ändra på, inte från de svenska politikerna. Själva regelsystemet i EPA har jag själv inga synpunkter på, jag undrar bara hur man resonerar, vilka regler vi ska och samtidigt som vi sägs inte kunna ändra i regelsystemet utfärdat från EU. Detta måste vara en ren lögn och problemet tycks närmast vara ett ointresse ändra i något som skulle ge bättre förutsättningar för svenska folket som helhet. Behöver verkligen prioritera en sån skitsak som snus?

Märkligt nog kan jag tycka om vi lika är med EU varför inte en gemensam valuta? Med tiden torde det bli så om vi fortfarande är med.

Det är det påkostade och det ständiga överflödet som betecknar EU och inte minst varifrån det sker jag gillar allra minst. Sverige borde vara det lilla land vi en gång var och inte minst självständigt. Det är som bortblåst nu. Okej vissa saker blivit bättre men totalt har vi dragit på oss mer problem nu än någonsin.

Tillbaks till utedasset

2 kommentarer

  1. Drutten

    Och Carl Bildt sa att om vi inte gick med i EU så skulle vi i Sverige i det närmaste få återgå till att bo i grottor. Ja det var härligt att som liten grabb på sommaren förstås att sitta å skita på mormors utedass.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Hellre grottor än råttor som dagens politiker verkar vara. Det har spårat ur, även tågen. Finns inga arbetare idag, bara kostymnissar. Den gamla sortens människor, de med folkvett finns inte längre. Det är sorgligt detta med EU när vi ska alla anpassa oss dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.