Lägenhet och Akihabara

 Hej hej hallå!

Igår bloggade jag inget, för det var så himla mycket annat att stå i!

Det var nämligen igår vår lägenhet blev ledig, så vi flyttade in i den. Den ligger i Togoshi Ginza, ett litet område i närheten av Gotanda. Som jag skrev tidigare kommer jag lägga upp fler blider på lägenheten nu när vi har flyttat in, men några sådana har jag inte tagit ännu, så ni får allt hållas ett tag till!

Förutom att flytta så for vi och handlade mat igår. Först tog det ett himla tag att googla rätt på någon mataffär (allt som finns här är typ motsvarande pressbyrån), och sedan tog vi tunnelbanan dit, för att slippa släpa på kassarna så långt. Men vet ni det sjukaste?! Japaner storhandlar inte! Och dom handlar inte fryst mat! I affären vi var inne i igår, som ändå är den största mataffär vi har sett hittills, fanns bara färskt kött/kyckling. Dessa fanns enbart i förpackningar som omöjligt kan räcka till mer än tre personer. Är det vi som är dåliga på att leta, eller är det så att japaner handlar varje dag? Vi som hade tänkt köpa upp ett lager mat, för att slippa handla så ofta. Det gick inte alls.

Dock köpte vi en massa ris (5 kilo) så nu är det bara att tänka ut en massa rätter med ris som går att tillaga i Japan. Typ allt från vanliga receptsidor, typ ica.se är ju uteslutet, då de innehåller en massa skumma ingredienser som vi inte orkar leta upp här borta. Jag tänkte sätta mig och spela cooking mama (ett spel till DS) ikväll för att få inspiration.

Och det sista som vi gjorde igår: Vi fick äntligen tag i biljetter till Tokyo International Anime Fair! Den 27-28 mars är det dags! Sjukt kul.

Idag då? Idag har vi varit i teknikstaden, Akihabara! Som vanligt var allt stort, och det var en massa ljud. Det var jättekul att gå runt i småbutiker och kika på skumma elprylar. I övrigt kändes Akihabara mycket mer turistigt än de ställen vi varit på hittills. Det fanns souvenirer i affärerna (något vi inte sett hittills) och vi såg fler icke-japaner under denna dag än vad vi gjort totalt hittills under resan.

Tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder från igår/idag, då jag inte lagt in dem på datorn ännu. Det får ni se senare, helt enkelt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.