Tiger Bell tar sin cheerleaderpunk till Umeå

 

                                                                                                                    FOTO: Julia Degerqvist 

I kväll spelar den ascoola gruppen Tiger Bell i Freja. Gruppen, som spelar den egenmyntade genren cheerleaderpunk, har spelats flitigt på P3 och hoppas i framtiden bli stora i USA och Japan. Umeå Open-bloggen tog ett snack med gruppen. 

 

 

Ni bildades för ett och ett halvt år sedan. Vad har hänt sedan dess? 

– Vi har spelat in två demoskivor men inte släppt något än. Vi har spelat runt om i Sverige, varit på Finlandsturné, blivit ombloggade i USA och Sverige, spelats på P3 och P4. Nu under våren jobbar vi för fullt i replokalen med att skriva nytt material till ett kommande debutalbum.

 

Ni säger att ni spelar cheerleaderpunk – vad är det? 

– Vi ville sätta en egen genre på den musik vi spelar och vi tyckte cheerleaderpunk var en väldigt passade beskrivning. Vi vill behålla drivet och attityden från punken i våran musik och mixa det med nasala-tjat-körer och energin från cheerleading. Det säger inte så mycket om ett band när man beskriver sin musik som en blandning mellan pop/rock/punk.

 

 

Hur ser den perfekta konserten ut?  

 

– Den perfekta spelningen är en sådan spelning som man går ner från scenen och tänker, vad fan hände? När man spelat i 30 minuter men det känns som man spelat i fem. Publiken är glad och taggad och man får en riktig adrenalinkick av stämningen. Det är en av de bästa känslorna.

 

Vad gör Tiger Bell om fem år? 

– Om fem år turnerar vi i Japan och USA.

 

Hör låten Look into my eyes från gruppens senaste Finlandstur här: 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.