”Vi bevakar självklart EU-valet”

Tar VK sitt ansvar? Den frågan ställde sig Hans-Inge Smetana (KD) i ett blogginlägg i måndags. Frågan ställde han sig efter att VK:s chefredaktör Ingvar Näslund skrivit i lördagens krönika att norra Sverige tvingas stå åt sidan i EU-valet. Det Näslund då syftade på var Allan Fjällströms artikel från den 19 februari och som handlade om att ingen av Västerbottens kandidater står på valbar plats till EU-parlamentet. Smetana undrade om detta också innebär att VK kommer att undanhålla rapportering gällande EU-valet till läsarna.

Självklart inte!, säger VK:s nyhetschef Stefan Åberg.

– Vi har berättat på nyhetsplats att vi inte har några valbara kandidater till EU här i norr, men att vi inte har det påverkar inte VK:s bevakning. Vi kommer självklart att bevaka EU-valet och vi kommer att ha flera artiklar och reportage inför valet. Vi kommer också att ha liverapportering under de dagar som EU-valet pågår, säger Stefan Åberg.

Ännu mer krut kommer läggas på bevakningen när det gäller landstingsfullmäktige och valen till kommunfullmäktigen i länet.

– För oss är kommunalvalen och landstingsvalet de två viktigaste valen att bevaka, där känner vi att vi har en avgörande roll att informera väljarna, säger Åberg.

 

 

3 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Men så bra då behöver jag inte vara orolig att VK glömmer bort det viktiga EU-valet. Ser fram emot rapporteringen.

  2. Pingback: Upp till bevis! | Hans-Inge Smetana (KD)

  3. Nisse

    Jag tycker att det är viktigt att våra företrädare i Bryssel och Strasbourg har bakgrund som yrkesverksamma, så de kan ta ställning i frågor som rör globalisering. EU missgynnar exempelvis svenska åkerier med diverse pålagor, som att man håller efter körtidsregler, vilket inte berör utrikes åkerier på samma sätt. Det är definitivt inte för alla regler, som jag rösta ja till EU!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.