Holmlund fortsätter ducka

Kommunalrådet Lennart Holmlund (S) har varit en eftersökt man av medierna efter hans blogginlägg om de rumänska tiggarna. Det är många som vill ha svar på hur han tänkte när han skrev inlägget och om han ångrar sig så här i efterhand.

Holmlund duckar dock för frågorna. VK berättade i dagens tidning att han, i stället för att svara på våra frågor,  i ett sms skyller i från sig på den väktare som han påstår att han fått uppgifterna i från.

– Du får prata med väktaren som gav uppgifterna till mig, skrev Holmlund i sms:et.

De frågor vi vill ställa till Lennart Holmlund fick alltså inget svar under gårdagen och VK har under dagen därför fortsatt att söka honom. På samma sätt som i går har vi i dag sökt honom via hans assistent och via telefon. Frågorna vi vill ställa till Holmlund är också ställda i flertalet sms till honom.

De frågor vi vill att Holmlund svarar på är:

  • Reflekterade du innan du skrev inlägget om att du kunde bidra till att sprida rasistiska myter?
  • Kan du själv se vad som var problematiskt med hur du utryckte dig i ditt inlägg?
  • Regionrådet Erik Bergqvist tycker att det vore bra om du tydliggjorde vad du var ute efter i inlägget, kommer du att göra det?
  • Hur ser du på den kritik du fått från det egna partiet?
  • Kommer du att be om ursäkt för inlägget?

 

Något svar på frågorna har vi ännu inte fått. Holmlund fortsätter ducka.

 

 

3 kommentarer

  1. Cmoke

    Hade varit intressant att få höra vad väktaren faktiskt sagt. Inte i syfte att hänga ut denne, men för att se om Holmlund åtminstone återgett hens uppgifter på ett korrekt sätt.

  2. Malena

    Hade varit ännu mer intressant att veta om karln överhuvudtaget var väktare. Eller om han ens fanns i verkligheten…

  3. Tobias

    Vad väktaren sa eller inte är helt ointressant. Man skriver inte sånt som Holmlund skrev. Sunt förnuft kallas filtret, som Holmlund tycks sakna.

    Oerhört beklämmande att den högsta representanten för vår kommun kastar ur sig rasistiska rykten på det där sättet. I alla andra sammanhang (till och med SD) hade personen fått avgå, men i Umeå är det relativt tyst från resten av Socialdemokraterna. Pinsamt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.