Holmlund kan strykas som talare i Vilhelmina

I kväll kommer arbetarekommunens styrelse i Vilhelmina att diskutera frågan om Lennart Holmlund ska strykas från talarlistan på första majfirandet i Vilhelmina. Ärendet tas upp på grund av Lennart Holmlunds kritiserade uttalande om romska tiggare i Umeå.

I Vilhelmina har flera tunga s-politiker meddelat att de bojkottar arbetarkommunens första maj festligheter om Lennart Holmlund ska vara huvudtalare. Lars-Gustaf Eriksson ordförande i Stöttingfjällets s-förening har också begärt att frågan ska avgöras i arbetarekommunens styrelse och enligt kommunalrådet Åke Nilsson kommer den att diskuteras i kväll. Han vill däremot inte säga hur han personligen ställer sig till Lennart Holmlunds deltagande.

– Det kommer vi att diskutera på kvällens möte, säger han.

Även Vänsterpartiet har haft problem med sin huvudtalare i Vilhelmina. I deras fall beror det däremot på att Stellan Hermansson fått förhinder och inte kan delta i årets firande.

Nu kommer hans maj-tal att ersättas av en politisk diskussion inne på Stenmans konditori där Vänsterpartiets sympatisörer samlas efter sitt demonstrationståg genom Vilhelmina.

 

Skärmklipp

 

Bilden är från första maj-tåget i Vilhelmina 2008.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.