Holmlunds blogginlägg raderat

Det har varit en minst sagt turbulent vecka för Lennart Holmlund och Socialdemokraterna i Umeå. Sedan det uppmärksammade blogginlägget om tiggare som stjäl oxfilé och körs i fina bilar, har medier över hela Sverige velat prata med både honom och representanter för S.

Holmlund själv har dock varit svår att få tag i och när han uttalat sig har han ofta hänvisat vidare till väktaren som han påstår ha fått höra det i från. Han säger sig också ha blivit missförstådd.
”Läs på bloggen så ser du vad jag har sagt. Hur folk ljuger på Twitter kommenterar jag inte. De gör som vanligt, tolkar på sitt sätt eller kan inte läsa”, skrev han i ett sms till Svenska Dagbladet i onsdags.

I går, fem dagar efter blogginlägget, kom så en ursäkt från Holmlund.
”Blogginlägget om tiggares vardag stämmer inte överens med verkligheten. Jag ber därför offentligt om ursäkt”, skrev han i ett pressmedelande och i ett blogginlägg under måndagvkällen.

I dag, sex dagar senare, kom också ett pressmedelande från Socialdemokraterna i Umeå där de skriver att de tar avstånd från Holmlunds blogginlägg.
”Umeå arbetarekommun delar inte Lennart Holmlunds verklighetsuppfattning och tar avstånd från hans blogginlägg. Arbetarekommunens styrelse tycker också att det är på sin plats att Lennart Holmlund gjort en offentlig ursäkt och välkomnar den”.

I dag, på tisdagsförmiddagen, går det heller inte att finna det uppmärksammade blogginlägget på Lennart Holmlunds blogg. Inlägget som skrevs den 23 april klockan 07.43 är raderat.

Holmlund blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.