Valannonser poppar upp likt tussilago

I inlandets lokala annonsblad börjar det synas att det är valår. Vänsterpartiet i Storuman vill locka väljare med rubriken ”Vi vill verka för vindkraft som ger ekonomisk utdelning till kommunen”.

I Vilhelmina annonserar Centerpartiet bland annat att de vill minska EU:s detaljstyrning och att de vill behålla den svenska kronan inför EU-valet den 25 maj. De försöker även locka väljare till kommunvalet med att meddela att de prioriterar öppenhet och demokrati och erbjuder en närodlad politik.

Samtidigt uppmanar Vilhelminas socialdemokrater folket att rösta rött i EU-valet med orden ”Likväl som det är svårt att styra ett rött Vilhelmina i ett blått Sverige, kommer det att bli svårt att styra ett rött Sverige i ett blått Europa vid en eventuell valseger i september 2014”. I Vilhelmina vill även Politiskt Initiativ uppmärksamma invånarna att de verkar för ett livskraftigt Vilhelmina, att de vill skapa livskraftiga byar, främja tillflyttning samt bibehålla service, barnomsorg och skolor där dessa ännu finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.