Moderaterna tillbaka i Dorotea

54-årige egna företagaren Oscar Grön ställer upp för moderaterna i höstens kommunval i Dorotea. Han kommer närmast från Göteborg och har nyligen flyttat bopålarna till sina föräldrars hemby Storbäck i kommunens nordvästra hörn.

Oscar Grön ställer upp som enda kandidat på moderaternas valsedel och det har varit svårt för riksdagens näst största parti att få fotfäste i Dorotea där politiken domineras av Socialdemokrater och det lokala alternativet DKL. Trots att kommuninvånare ser moderaterna som det bästa borgerliga alternativet på riksplanet har de inte haft några kandidater att tillgå när det varit dags att gå till valurnorna på hemmaplan.

Oscar Grön som jobbat politiskt för moderaterna i Göteborg var också förvånad över att de inte fanns representerade i Dorotea kommunfullmäktige och hans ambition är att fiska upp de sympatisörer som finns i Dorotea. Om det räcker till ett mandat i det nya krympta kommunfullmäktige vid årets slut återstår att se. – Huvudsaken för oss är att visa att vi finns med. Det har ju inte varit någon större aktivitet i Dorotea på ett tag, säger han.

Oscar Grön står också med på partiets lista till landsting och riksdag. På riksdagslistan står han med som elfte namn och på moderaternas inlandslista till årets landstingsval är han placerad på fjärde plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.