Sjuksköterskefacket säger ja till vinster i välfärden

Vinster i vården är ok så länge överskottet i första hand kommer patienter och personal till godo. Det beslutade Vårdförbundet som i veckan håller sin kongress.

Hur vinsterna i välfärden ska användas blir förmodligen en av de hetaste frågorna vid höstens val. Nu har alltså Vårdförbundet tagit ställning. De säger ja men med ett förbehåll. Förbundet vill inte heller ha något förbud mot riskkapitalbolag inom hälso- och sjukvården.

Beslutet innebär att vinster i välfärden i första hand ska återinvesteras och satsas på utveckling av verksamheter som bättre löner och villkor. Vårdförbundet säger också att de som levererar vårdtjänster ska utgå från det behov som finns hos befolkningen. Dessutom menar de att anställdas villkor samt företagens ekonomiska resultat ska redovisas öppet och kunna kontrolleras.

 

 

2 kommentarer

  1. Gunnar Andersson

    Mycket besviken på mitt fack, igen. Men nu har topparna garanterat sig att dom får plats i någon styrelse och kan lyfta feta arvoden . suck.

    • Daniel Johansson

      Kan bara hålla med dig där Gunnar. Detta visar tyvärr bara att vår ledning i facket har starkare sympatier för privara aktörer istället för våra sjuka och äldre…. Är mycket besviken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.