Opinion utan Dahlberg

bertr

Det nystartade partiet Opinion i Åsele genomför i kväll sitt första större medlemsmöte sedan de presenterat sina kandidater till höstens val. På deras nyaste lista saknas det förre socialdemokratiska kommunalrådet Bert-Rune Dahlberg. Han var med som första namn i de första utkasten men i dag står han bara kvar som aktiv medlem och en viktig resurs för det nybildade partiet.

Enligt talesmannen Jonas Ternestål var det ett gemensamt beslut att stryka honom från listan efter att hans kandidatur hade mötts av starka reaktioner från personer utanför partiet som inte gillade att han bytt sida. Ternestål menar att Opinion hade gärna sett att Dahlberg stått kvar som kandidat men att de inte velat utsätta honom för den pressen och nu får han en mera nedtonad roll i partiet.

Bert-Rune Dahlberg som varit en stark profil inom socialdemokratin i Åsele avgick under den senaste mandatperioden och lämnade över klubban till Peter Lindström. Fredrikabon Bert-Rune Dahlberg var också med och startade södra Lappland socialdemokratiska förening. Den föreningen bildades bland annat av missnöjda socialdemokratiska ledamöter som inte gillade neddragningar som skedde i Fredrika. Föreningen kom däremot inte så långt att de plockade fram någon alternativ lista och flera ledamöter gick sedan över till det nybildade partiet Opinion.

Däribland Bert-Rune Dahlberg och Jerry Sellin.

En kommentar

  1. gunnar

    blir förvånad att tidigare S medlemmen Jerry Sellin är medlem i Opinion när han offentligt sagt att han ska rösta på M i landstingsvalet för att stödja Nicklas Sandgren. verkar vara en splittrad ideologi i det partiet med den spridningen. man undrar vad man anser om det i Opinion?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.