Digitalt demonstrationståg

SSU startar nu på morgonen en kampanj via facebook och twitter där folk uppmanas att rösta och ta ställning för ett nazifritt EU. En av kampanjens ambassadörer är Björn Ferrry från Storuman.

– Vi är nog det enda politiska ungdomsförbundet inom EU som satsar på en liknande kampanj. Tanken är att få fler att rösta och på så sätt göra det svårare för högerextrema partier att få tillräckligt med röster för att få plats i parlamentet, säger Gabriel Wikström, förbundsordförande i SSU.

På hemsidan neverforgettovote.com visas en film  där Rainer Höss, sonson till Rudolf Höss ytterst ansvarig för koncentrationslägret Auschwitz, berättar att han många gånger velat glömma sitt släktskap med en av nazitysklands största förbrytare men att historien har lärt honom att vi aldrig får glömma vad nazism och främlingsfientlighet kan leda till. Han är orolig för utvecklingen i Europa där främlingsfientliga partierna får ett allt större fotfäste i Europa.

Stephen Fry, engelsk skådespelare som har nio miljoner följare på twitter, kommer under onsdagen att gå ut som en av kampanjens ambassadörer.

– Vi tror att det kommer att få enormt stort genomslag, säger Gösta Brunnander, pressekreterare hos SSU.
Stephen Fryangelägenhet.

– Vårt mål är att kampanjen ska sprida sig ut i hela Europa och jag har redan blivit intervjuad av fransk media, säger Gabriel Wikström.

Lokalt är Björn Ferry, fd skidskytt från Storuman, en av kampanjens ambassadörer och den som i onsdags morse var bland de första att gå ut med budskapet via twitter.

 

 

 

5 kommentarer

  1. flanka

    Jag hoppas att han ställer sig emot vänstergrupperna AFA och RF också. Som bedriver samma form av våldsverksamhet,

    • Trollet

      En viss skillnad föreligger dock,tex så har högerextremisterna begått 14 mord medan vänsteraktivisterna inte begått något.

    • Jonas

      Ja när han kan börja med kommunismen som skördat över hundra miljoner döda. Då liknar nazismen en fis i rymden i jämförelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.