2000 palt mot rasism

Jimmy Åkesson stora EU-valkampanj väcker känslor i många av de kommuner som han besöker. Det har också skapats många motdemonstrationer som varit ute för att störa hans framträdanden. I morgon kommer Sverigedemokraternas ledare  till Vilhelmina och där möts han av en hastigt uppflammad motreaktion som arrangörerna valt att kalla palt mot rasism.

Vilhelminas invånare har laddat med närmare 2000 palt för att manifestera mot rasism och även om Jimmy Åkessons parti är den utlösande faktorn så kommer paltaktionen inte att riktas mot honom personligen. Den stora paltfesten kommer också att anordnas på Folkets hus så risken för konfrontation är närmast obefintlig, menar arrangörerna.

–  Vi kommer inte att ställa till några motdemonstartioner eller kasta palt och vara otrevliga på något annat sätt. Vi fick en spark i arslet genom hans besök i Vilhelmina men egentligen skulle vi ha behövt gjort det här för tio år sedan. Det här är frågor som vi måste prata om, säger en av initativtagarna, Inez Abrahamsson..

Även om marginalerna är små så är Vilhelmina den kommun där SD hade sitt starkaste stöd i länet procentuellt sett vid förra valet. SD ställer också upp med en lista till kommunfullmäktige, men det råder fortfarande oklarheter runt listans första och enda namn, Petter Nilsson.

Han kandiderar också i Umeå och enligt valmyndigheten får man bara kandidera i den kommun man är folkbokförd. Det har heller inte kommit något besked från partiet om vilken kommun han tillhör inför höstens val.

Efter att ha besökt Vilhelmina fortsätter Jimmy Åkesson på sin valturné till grannkommunen Dorotea.

2 kommentarer

  1. Nisse

    Det är många yrkesförare som noterat kraftiga försämringar vad avser arbetsförhållanden och konkurrens numera och där kan SD få många väljare, med sitt tydliga budskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.