Centerpartister ifrågasätter KD:s agenda

Federley

Centerpartisterna Fredrick Federley och landstingsrådet Gustav Hemming gå i en debattartikel i Dagens Samhälle till angrepp mot allianskollegorna Kristdemokraterna. De frågar sig om partiet har en dold agenda i Bryssel.

Debattartikeln handlar om KD:s agerande i frågor som assisterad befruktning. Bland annat pekar de på att Kristdemokraternas nuvarande EU-parlamentariker Alf Svensson röstat nej till  Estrela-rapporten om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

– Bland annat med motiveringar som att “staten och lagstiftaren inte kan ställa sig neutrala till det etiska dilemma som en abort odiskutabelt innebär”. Kvinnors rätt till säker och fri abort är idag kringskuren i delar av Europa och till och med förbjuden i länder som Polen och Malta. Det är tydligt att de goda krafterna i EU nu måste arbeta ännu hårdare för att säkra aborträtten för alla kvinnor i Europa.

Federley och Hemming uppmanar Kristdemokraterna att vara öppna med sin agenda i Bryssel och frågar om de kommer de att stå upp för aborträtten och främja ofrivilligt barnlösas möjligheter.

Hela debattartikeln finns att läsa här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.