Välkomnar förslag om mer idrott i skolan

Maria Lundqvist Brömster.

Utbildningsminister Jan Björklund (FP) presenterade i dag ett förslag från regeringen om att antalet idrottslektioner i grundskolan ska öka med 20 procent. Detta är ett förslag som partiets riksdagskandidat från Västerbotten, Maria Lundqvist Brömster, applåderar.

– Jag och Folkpartiet har länge förespråkat mer undervisningstid för idrott och hälsa i skolan. Att barn och unga rör på sig mer är föräldrarnas ansvar, men skolan kan också bidra eftersom det finns studier som visar på ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och ökad inlärningsförmåga, säger hon.

Förslaget innebär att undervisningen i idrott och hälsa i grundskolan utökas med 100 timmar till 600 timmar. Tiden ska tas från det ämne som i dag kallas för Elevens val..

– Grundskolans elever får i dag mindre tid för idrott och hälsa än vad som var fallet för tjugo år sedan. Att antalet undervisningstimmar föreslås ska öka med 20 procent är därför oerhört angeläget. Idrotten främjar barn och ungas hälsa nu och för framtiden, säger Lundqvist Brömster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.