Landsbygdare.se

Tro, hopp och burnout

När jag och närmsta kollegan var på läromedelsmässa i Umeå våren 2019 fanns ett inslag med Anne-Marie Körling, välkänd nestor inom skolvärlden. Tyvärr kunde hon inte komma och istället fick vi möta Johan Unenge.

Johan Unenge har skrivit boken i rubriken. En bok som skildrar händelser i tonåren. Liksom i boken ’Happy place’ befinner sig en grupp ungdomar vid ett tillfälle på läger. Denna gång är det konfirmationsläger och tankarna far iväg till egna resor gjorda i grupp.

Under min uppväxt fick vi åka till många ställen med skolan. Det var Torvsjö kvarnar, Fornbyn, Trehörningsjö, Bergön, Norrbyskär och till en gruva vars namn jag glömt men där lärarens stora engagemang jag aldrig kommer att glömma.

Dessutom åkte vi bort med handbollslaget, Kyrkans unga och på konfirmationsläger i fjällen. Att några vuxna vågade åka med oss på klassresa till Turkiet efter årskurs nio känns idag mycket berömvärt.

Jag lånade boken i höstas för att komma tillbaka till ungdomstänket, inför jobb på högstadiet.

 

En annan Albin läste vi i årskurs sex i Gräsmyr skola.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.