Vilket tackande

Victoria KreugerUngdomsgänget…en salig blandning av serber, norrmän och svenskar.

Idag har jag suttit i över en timme och skickat tackmail till de nyvunna vännerna i Serbien och Norge. Min mamma har nämligen lärt mig att man ska tack för sig och det borde väl även gälla när man har fått nya internationella vänner…eller? Jag tror i alla fall att det är nog ännu viktigare att man tackar då.

Det var lite av ett mysterium att läsa alla de e-post adresser som de skrivit ner på det papper jag skickat runt middagsbordet. Ibland undrar man om det fortfarande finns undervisning i textning i skolorna. Om utvecklingen fortsätter med alla datorer i undervisningen så kommer kanske framtidens generationer att inte kunna texta alls. För att inte tala om språket!

Men kanske man skulle fundera över att lägga till ett nytt ämne i skolorna…’sms och chatt språk’. För en mamma som jag med två tonårstjer här hemma så kan det ibland vara svårt att tyda budskapet i mail och sms när det mesta är avkortningar och olika symboler som används. Men det är nog min generation som skulle behöva en kurs i detta märkliga språk mest. Vore något att tänka på för studieförbund och utbildningsanordnare kanske ’sms och chattspråks’ kurser för tonårsföräldrar.

Victoria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.