Semifreddon i frysen

Imorgon vankas det italiensk middag hos oss. Har just fått klart min semifreddo och fått ner den i frysen.
Tänk var matkulturen har utvecklats och med den tillgången på bra råvaror. För 8 år sedan när jag började jobba med vår italienska vänort Cameri och skulle laga till italiensk mat här hemma så tyckte jag att det var svårt att hitta de rätta råvarorna. Men nu finns dessa tillgängliga överallt! Mycket tack vare alla matlagningsprogram på TV förstås. Alla TV kanaler ska ju ha sitt eget matlagningsprogram numera.

Det är kul att laga mat och personligen tycker jag naturligtvis att det italienska köket är något i särklass! Under mina resor till Italien har jag många gånger haft möjlighet att bo i familj och då lär man ju sig så mycket om matlagning.

Tack vara att jag är mycket matintresserad i kombination med min nyfikenhet och frågvishet så brukar det leda till att jag är med i köket hos min värdfamilj och hjälper till med matlagningen. Det är så himla intressant att lära sig nytt. Italienarna är så superduktig på att få till fantastiska maträtter med bara ett fåtal råvaror. Men de ställer ju också väldigt höga krav på råvarorna…inga halvfabrikat här inte!

Nu ska jag återgå till köket igen och fortsätta mina föberedelser….här vankas det slowfood!

Victoria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.