Norge – nu är det rökt!

Befinner mig i Mo i Rana i Norge för att delta i Business Meetpoint.
Efter en rätt lång men behaglig bussresa anlände vi hit igår kväll och inkvarerades på ett hotell i centrala Mo i Rana.

Norge är ett vackert land där mycket är likt Sverige men också en hel del som är olikt!Något som slog mig redan igår kväll när jag checkat in på hotellet och kom till mitt rum släpande på all packning jag hade med mig inför marknadsförings eventet som vi genomförde i förmiddags.

Norge beslutade före oss i Sverige att förbjuda rökning på restauranger etc. Men de verkar inte ha dessa regler för hotellrummen. När jag öppnade dörren till mitt hotellrum så var det som att kliva in i ett rökrum. Kändes som om någon suttit i rummet och bolmat för fullt i flera år med dörrar och fönser stängda. Jag som inte tål cigarettrök särskilt bra har i natt haft svårt att sova då näsa och hals i princip varit helt tilltäppta.

Tänk vad man reagerar på sådant nu för tiden….Numera är det ju i Sverige rätt ovanligt att man tillåter rökning på hotellrummen. Framför allt så brukar det ju finnas möjlighet att välja rum för icke rökare. Provade att få byta rum till idag men det är fullbokat. Så i natt kommer jag nog att sova med dubbla täcken och fönstret på vid gavel!

Nu är det i alla fall dags att ta en tur genom duschen och sen byta om inför kvällens middag med underhållning! Det ska bli trevligt och i restaurangen är det ju dessutom rökfritt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.