Igenproppat

Efter avslutad middag och underhållning kröp jag till sängs på mitt inrökta hotellrum i Norge, Och visst jag öppnade fönstret och drog upp täcket till näsan först!

Eftersom jag vill ha det tyst då jag ska sova så plockade jag fram mina öronproppar och täppte igen hörselkanalerna. Jag somande till slut trots svårigheter med andningen pga det fortfarande rökiga rummet.

Vid 6 tiden väcktes jag av att min rumstelefon ringde! Fy vad man blir rädd när det ringer och man sover och på denna tid på dygnet dessutom. Yrvaket satte jag mig upp petade ut propparna ur öronen och stapplade mot telefonen.

Det var receptionen som ringde. Det var tydligen läckage från min toalett och det rann vatten för fullt en våning under vid receptionen och entrén. Så det var bara att hoppa i kläderna och ta emot en lika yrvaken vaktmästare med verktygslådan i högsta hugg!

Jag hade inte märkt något alls då jag inte hörde något eftersom mina öron var tilltäppta med proppar! Vaktmästaren stängde av vattnet och sa att jag fick klara mig utan då de inte skulle få tag på några delar för reparation förrän efter kl.8.00.

Jag tänkte att det går väl bra…ända tills jag råkade gå förbi spegeln och fick syn på min föskräckliga morgonfrisyr, dessutom kände jag att jag behövde nog gå på toan också.

Hur tar man sig då ner till entréplanen och en toalett i ett fullbokat hotell utan att skämma livet på någon hotellgäst?

Smygande runt hörnen med nessisären i högsta hugg begav jag mig så ut i korridorerna på jakt efter en toalett som var ledig.

Jag lyckades nog hyfsat utan att stöta ihop med allt för många känsliga hotellgäster som inte förväntat sig att möta en svensk med trollfrisyr irrande i korridorerna denna tid på morgonen. Åtminstonde var det då ingen som svimmade de bara log lite och frågade om jag inte hittade tillbaka till mitt rum?!

Nu sitter jag i alla fall på bussen tillbaka till Sverige igen och till ett rökfritt sovrum och med toaletter som förhoppningsvis inte krånglar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.