Lite vatten tack!

Nu har halva Hjåggsjö varit utan vatten sedan lördag kväll då den ena pumpen i det gemensamma pumphuset la av. Gissa hur jobbigt det är?

Det är ju konstigt…i vanliga fall (då man har vatten i kranen) tänkte man inte alls på hur ofta man använder vatten en vanlig dag. Men nu upptäcker man genast vilket handikapp det är att inte ha vatten tillgängligt.

Jag vet inte hur många gånger jag rent reflexmässigt har skruvat på kranarna idag.
Man verkar ju behöva vatten till allt. Något som man inte alls reflekterar över i vanliga fall.

Bara att laga mat är ju ett problem….man kan ju inte ens koka potatis. För inte tala om att då på toaletten. Ni killar har det ju lätt ni kan ju bara gå ut i någon driva (som vilken hund som helst). Det är ju värre för oss tjejer!

Och vet ni hur många gånger en vanlig dag man tvättar sina händer..en massa gånger har jag kommit på.

Men nu har i alla fall en ny pump anlänt och ett helt gäng "gubbs!" är ute i pumphuset för att försöka få ordning på det hela. Hoppas att det lyckas….det skulle ju vara skönt att få diska bort och ta sig en dusch.

Men varför klaga…detta är ju ett välfärdsproblem….mina tankar går till alla de runt om på vår jord som inte har tillgång till rent vatten. Tänk alla dessa som kanske måste gå lång väg för att bära hem vatten till sina hem. Dessutom är det ju inte ens säkert att de vatten de kan få tag på är rent.

I dessa jultider så tycker jag att vi ska tänka på dem som inte har det så bra som vi har det! Köp inte en massa onödiga julklappar till dem som redan har allt de behöver! Tänk på de som inte har istället….eller bli en "världstomte" som de säger i TV4 reklamen….Det ska jag bli….en Världstomte alltså!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.