Framdelen är fördelen

Idag har jag under eftermiddagen varit på Restauranghögskolan vid Umeå universitet för att titta på avgångselevernas examensarbeten.

De hade som uppgift att ta fram recept/menyer med Vindelälven som tema. Inbjudna var företag och aktörer som varit samarbetsparter, bollplank och leverantörer av råvaror till detta. Rätterna presenterades och "slut" tillagades live inför oss som publik och inför de två domare som skulle smaka och bedömma dem.

Det var väldigt intressant att se hur eleverna hade använt råvarorna och kommit fram med nya och spännande kombinationer. Kända rätter fick helt nya lock och smaksättning och las upp och presenterades på ett intressant sätt.

Efter presentationen fick vi som publik möjlighet att provsmaka delar av anrättningarna. Jag tycker att de lyckats väldigt bra och att flera av anrättningarna har stor potential att hamna på restaurangernas menyer framöver.

Vill passa på att önska eleverna lycka till på sin väntande praktik och jag ser fram emot fortsatt samarbete i framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.