”Börja maska”

Här ska stickas….maska för maska!

Handarbete är i mångt och mycket en underskattad sysselsättning. Många tycker att det ser "stressat" ut när man sitter och stickar….men här snackar vi avkoppling!

På 80 och 90-talet (skit vad gammal jag låter det var ju förra århundradet) då handarbetade jag jämt och då menar jag JÄMT! Ständigt nya projekt på gång och alltid ett handarbete för händerna.

Under 2000-talet var det inte alls "inne" att handarbeta och produkter som bra garner var svårt att hitta i våra butiker. Men hips vips så är det "inne" igen och det går att få tag på fina garner både i butiker och på webben! KUL och extra kul är det att det numera inte bara är "tanter" som jag som stickar eller virkar.

Man kan till och med se unga killar sitta och sticka på tunnelbanetåg och i väntrum. Något som skulle ha varit otänkbart för bara några år sedan. Det tycker jag är jättekul! Särskilt roligt är det att allt fler unga intresserar sig för denna sysselsättning. Bra …annars kanske en gammal kunskap går förlorad.

Det finns nog inte någon bättre avkoppling än en stund med sin stickning eller virkning. Och avkoppling är väl just vad vi stressade människor behöver.

Har idag varit och införskaffat garn till två tröjor. Ska bli riktigt kul att sätta igång. Synd bara att bra garner är så himla dyrt…men det kan det ju vara värt.

Nu ska jag tända ett par ljus och krypa upp i soffhörnan och börja lägga upp lite maskor….så maska på!

En kommentar

  1. Marita

    …lägga upp, sticka avigt och rätt, maska av och sy ihop… Undra hur många gånger jag har gjort det??
    Men nu är det länge sedan jag gjorde klar en stickning, även om det, i mina gömmor, finns en hel del påbörjade arbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.