Smaklöst

Något konstigt har hänt…..allt jag stoppar i min mun smakar konstigt. Beror detta på att jag är förlamad i halva munnen eller?

Trodde att man hade smaklökar på hela tungan. Jag vet att man känner sött och surt osv på olika platser på tungan, Men visst är väl tungan symetrisk? Jag menar att om tungan är död på den högra sidan så borde man väl kunna känna smak med den vänstra sidan i alla fall.

Det konstiga är att allt smakar så annorlunda..inget är riktigt gott utan allt får en lite plåtig smak.Men näsan och dofterna verkar fungera i alla fall…alltid något som verkar vara som det ska.

Idag kom en vän upp hit till vårdavdelningen för att  lämna en hemgjord bärkompott till mig. Tyvärr fick jag inte möjlighet att tacka personligen för denna gåva pga att den sköterska som tog emot honom hade förväxlat mig med en annan patient och hänvisade till fel sal. Den patient som låg på den sal som besökaren blev hänvisad till var inne just då utan gåvan lämnades till sköterskan som tog hand om den och misstaget upptäcktes inte förrän flera timmar senare.

När misstaget sedan upptäcktes hade besökaren gått hem och kvar var en skål med kompott och ett brev till mig. När jag lyfte på locket till burken spred sig en fantastisk doft av sommar i salen!

Tack Fritz för kompotten….den kommer att komma väl till pass då jag har svårt att tugga maten just nu.

Jag ska spara den till kvällens mys stund (söndagsmys). Hoppas att mina smaklökar är med mig när jag ska äta denna anrättning. I annat fall kan jag ju lukta mig lycklig för den doftar fantastiskt!

3 kommentarer

  1. Märta

    Viktoria, krya på dig. Hoppas du får hjälp. Försök vila och njut av kvällens mys (kompott)…
    Kram, tänker på dig// Märta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.