Man ska inte vara sjuk för att vara sjuk

Om man är sjuk så får man inte vara för sjuk för att vara säker på att få den vård man behöver. Detta särskilt om man är lite äldre.

Tänker närmast på min sjuka lilla mamma. Vem skulle föra hennes talan om vad hon behöver om inte jag och min bror fanns tillhands? Om vi inte kunde delta på ronder och hålla kontakten med vården? Om vi bodee långt bort rent geografiskt?
Det är ju inte alls lätt att om man är sjuk, svag, omtöcknad och dålig att veta hur, var och vilken hjälp man kan få. Är man då sedan tidigare van att klara allt själv är det ju en enorm omställning bara att be om hjälp och inse att man faktiskt behöver hjälpen.

Ibland verkar det som om sjukvården helst vill bli av med patienterna så snabbt som möjligt hellre än att hitta den för patienten bästa lösningen!

Idag är det vårdplaneringsmöte för mamma och både jag och min bror kommer att delta och göra vad vi kan för att vi ska kunna komma fram till en så bra lösning som möjligt för alla parter, men främst för mamma förstås. Det är ju ohumant att slussa gamla och sjuka runt i systemen kors och trärs innan de ens fått den behandling som de behöver för att kunna bli frisk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.