Frysta ögonblick

Igår gjorde jag en nostalgi tripp! Jag kollade på gamla foton!
FRYSTA ÖGONBLICK UR LIVET

Min äldsta dotter fyller 18 år i maj och jag började med fotoalbum till henne när hon var liten. Ett album som hon inte skulle få se förrän på sin 18 årsdag. Tanken var att dessa album skulle sammanfatta hennes barndom men både foton, utklipp och kommentarer.

Trodde i mitt stilla sinne att jag hade gjort det mesta i albumen, men fick en smärre chock då jag in insåg att jag bara hade hunnit till 6 årsåldern. Jag har allstå 12 år som är ogjorda!

Så det var bara att dyka ner i fotolådorna och kolla efter bilder. Men då kom nästa chock…det finns ju nästan inga foton. Inte vanliga analoga i alla fall. Allt finns ju numera digital och lagrade på en rad olika ställen. Allt från CD skivor till externa hårddiskar och bilderna har en mycket varierande kvalitet.

Dessutom har man ju inte alltid märkt upp bilderna så att man vet om de är skolavslutningen i 4:an eller 6:an som man ser på bilderna.

Så nu startar ett detektivarbete…dels att hitta igen bilderna, välja ut de som är av betydelse, datera dessa och sen skicka till framkallning. För att sedan utan att dottern i fråga ser göra klart albumen (som för övrigt blir säkert 4 stycken).

Ibland undrar man ju varför man startar ett sådant här jätteprojekt?
Men jag vet att hon kommer att uppskatta detta när det väl är klart!

Kollade också hur det såg ut med den yngre dotterns album och insåg att där har jag lika mycket ogjort. = 12 år kvar att fixa. Men här har jag i ju i alla fall 3 år på mig att få till det och inte 3 månader som i det mest akuta fallet. Undrar i mitt stilla sinne vad som hände för 12 år sedan då jag helt la ner detta med att hålla ordning på alla foton?
Misstänker att arbetsbelastningen ökade då och att den sen aldrig har minskat utan ökat och ökat och ökat hela tiden!

Vilken tur att jag inte har 5 barn….(men det är klart då kanske jag inte kommit på tanken att summera barndomen med bilder och kommentarer på detta avancerade sätt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.