Jobba från sängen

I natt har det åter varit en sömnlös variant! Efter att ha legat och snurrat och snurrat i timtal beslutade jag att jag kan lika gärna hämta jobbdatorn och jobba en stund.

Så redan klockan 05.30 i morse halvlåg jag i sängen och arbetade med förvaltningsberättelsen inför bokslutet.

Känns ju lite galet att ligga i sängen och finurla på vad det egentligen det var som vi gjorde förra året. Samtidigt är det ju bra att man kan arbeta vilken tid på dygnet som helst och i stort sett ha sitt kontor på plats var man än är i världen.

Naturligtvis är det ju också en stor risk….man känner sig aldrig riktigt ledig. Är iksom både och (i arbete jämt och samtidigt hemma).

Nu då jag ska jobba hemifrån på halvtid under några veckor och vila på den andra halvan är det ju tur att man har ett jobb där detta fungerar. Om jag hade jobbat inom t.ex. vården hade ju denna lösning varit helt omöjlig och jag hade tvingats att endera vara helt sjukskriven eller helt i arbete. Helt sjukskriven hade ju inneburit en högra kostnad för samhället och helt arbetsför hade inneburit att jag tvingats jobba på bekostnad av in hälsa. Vilket i sin tur troligen lett till att jag inom kort skulle vara tillbaka i heltids sjukskrivning.

Så detta är nog den allra bästa lösningen just nu….men man kanske inte ska jobba på fel sida av dygnet…men vad gör man då  man inte kan sova?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.