Kattsalami

För ett par dagar sedan fick jag ett mail från en kompis som är bosatt i vår italienska vänort Cameri. Hon brukar skicka ett flertal mail i veckan och rapportera om hur livet ter sig där nere.

Denna gång handlade det om skandalerna i Italien den gångna veckan. Dels var det ju som alltid rapporter om de nationella politikernas framfart och otrohetsaffärer.

Men sen skrev hon om en känd TV profil som brukar medverka i alla möjliga italienska program bland annat som TV kock. Tydligen hade denna man i ett matlagningsprogram lagat salami på katt. Detta har nu skapat en himla debatt i Italien och djurrättsaktivisterna är som galna! Vilket inte alls är så konstigt.

I Sverige ser vi ju upp till Italien som det stora matlandet och man kan slå upp vilken tidning som helst och hitta recept från den italienska matkonsten. Vi kopierar gärna deras sätt att laga mat och i alla matbutiker hittar vi de typiska italienska råvarorna.

Man undrar ju hur det blir med kattsalami? Kommer vi att hitta detta i våra butiker framöver? Hoppas verkligen inte det….vi behöver ju inte ta efter all deras matkultur, de kan ju faktiskt få ha en del recept helt för sig själva!

Kattsalami….inget för mig i alla fall!

En kommentar

  1. Birgitta Johansson

    Salami betyder bl a ”dumskallar” på italienska. Det vore ju sannerligen en miss(e) om vi fick i oss något dylikt på semesterresan!
    Även om vi daglidags gärna äter en ”hot dog” på korvmojjen; så kan det nog ta sin tid innan vi accepterar någon sådan nymodighet.
    Undertecknad har smakat bäver…det var alls inte dumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.