Express och slask

Photoshop utbildning i Stockholm i två dagar. Hade först tänkt avboka det hela pga att jag varit sjuk sista månaden och fortfaranda inte alls är återställd och sjukskriven på halvtid denna vecka också.

Men jag  beslutade att jag skulle åka i alla fall. Utbildningen var ju betald, flyg och boende också bokat och betalt. Men min man sa imorse att jag inte var riktigt klok (men det trodde jag att han redan visste). Han menade att jag skulle flytta fram det hela och att min hälsa var mycket viktigare än kostanderna i detta fall! Han har säkert alldeles rätt i det! Men jag är ju en "tjurskalle"….har jag bokat något så ska det mycket till innan jag avbokar.

Så nu blir det två dagar som blir lite extra jobbiga men så har jag ju gjort min vecka sen och kan vila upp mig några dagar.

På flyget ner i morse var det hysterikst jobbigt då jag är så ljudkänslig pga av infektion i hörselnerven. Det var tur att jag hade tagit med mig öronpropparna som jag kunde plugga igen med, annars vet jag inte hur det hade gått!

Väl framme på Arlanda så var det Arlanda Express som gällde. Men en av avgångarna var inställd så då nästa tåg kom in så skulle dubbelt så många personer pressa in sig. Så det blev till att stå och balansera i 20 minuter "som en sill" tillsammans med alla andra tämligen stressade resenärer. Man kan ju tycka att då dessa Arlanda Express biljetter inte är särskilt billiga så borde man som resenär få någon form av kompensation då man inte ens kan få en sittplats och då detta beror på att de ställt in en avgång! Men icke då….det var bara att betala fullt pris och sedan stå och vingla omkring i 20 minuter.

Så var man i Stockholm då! Ett mycket slaskigt Stockholm! Det har snöat blötsnö nästan hela dagen för att fram mot eftermiddagen övergå till mer regnliknande. Gatorna består nu av 15 cm slask! Måttligt kul att dra en resväska på.

Men nu har jag klarat av den första dagen och det gick hyfsat dels pga att jag knaprade värktabletter hela dagen och att kursen var mycket intressant och rolig. Vet inte hur det hade gått om det varit en tråkig föreläsnings variant eller ett mer. Nu fick vi ju varva genomgångar med praktiskt arbete vilket lättade upp det hela markant!

En heldag kvar och sen hemåt igen! Tur att hotellet bara ligger tvärs över gatan så jag slapp i alla fall harva runt en massa. Nu blir det bara sängläge och vila till imorgon bitti!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.