Framtiden räddad

Igår kväll var det Öppet Hus på Hammarskolan i Vännäs. Eleverna i årskurs åtta skulle redovisa sitt arbete med "Finn Upp" och vi föräldrar inbjöds att komma och lyssna.

Det var nog en skara lite nervösa 14-15 åringar som steg fram för att presentera sina uppfinningar. Först tänkte jag att detta kommer att bli dryga timmar att sitta och lyssna. Men tiden rasade iväg och vips hade alla redovisat klart.

Jag måste då säga att vi kan helt andas ut och se fram emot en framtid där uppfinningar inte kommer att vara några problem. För himmel så mycket skojiga och många gånger mycket användbara idéer de hade arbetat fram. Flera av de som jag såg presenterade kändes fullkomligt lysande och man undrar genast varför ingen har tänkt på att lösa just dessa problem tidigare.

Det är oftast det enkla som är det svåra! Jag tycker ungdomarna hade lyckats otroligt bra med sina uppfinningar.  En del av dem så pass bra att det lätt skulle kunna säljas vidare til något företag som kunde sätta dem i produktion. En del andra behöver nog kanske omarbetas lite för att funka…men över lag ett fantastiskt jobb!

Grattis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.