8 timmar på akuten

Igår vakande jag och kände mig inspirerad av "Äntligen hemmas" inslag som jag såg i tisdags. Det handlade om omplantering av blommor. Något som jag för övrigt tycker är hur tråkigt som helst. Men jag tänkte nu eller aldrig! Och det gällde ju att passa på medans inspirationen håller i sig. Så det var bara att sätta igång…..och efter dryga 4 timmar var jag klar och kände mig så jätteduktig.

Dags för en välförtjänt kopp kaffe! Då ringde min sjuka mamma och det bar iväg till Vännäs.

Försökte ringa en ambulans med dessa var upptagna och vi kände att vi ville inte vänta i flera timmar på att det skulle bli någon ledig så det blev bårbilstransport till lassa i Umeå. Vi kom in vid 16.20 och då tänkte jag att det är säkert lugnt på akuten en söndag eftermiddag. Men ack vad jag bedrog mig…..väntrummen var överfyllda och eftersom bårtransporten bara släppte av oss vid entén till akuten och inte via ambulansingången (som han skulle ha gjort) så blev det en väldigt lång väntan. Hade säkert gått fortare om vi kommit in via ambulansingången…

Jag lyckades i alla fall omgående få tag på en säng att lägga mamma på. Efter ett snabbt möte med en sköterska och lite provtagning så blev vi placerade i en korridor där vi fick vänta i 4 timmar innan det blev dags att träffa en läkare för undersökningar och provtagningar. Efter ytterligare drygt 4 timmar var detta klart och mamma blev inlagd och jag kunde åka hem!

Eftersom jag inte får köra i mörker ännu pga förlamningen så var det med mycket stora problem jag lyckades ta mig hem och kunde komma i säng. Nu efter bara 3 timmars sömn så är det då dags att starta den nya arbetsveckan…måste säga att jag då inte känner mig särskilt utvilade efter denna helgs avslutning!

En kommentar

  1. Märta Mattsson

    Snälla Victoria, var rädd om dig och vila mera om du kan så du inte blir sjuk igen. Hoppas allt går bra med din mamma. Kram Märta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.