Vad då långkok?

Idag stod det kalops på menyn. Jaha, sa min mamma igår då blir det långkok då!
Tänkte inte så mycket på vad hon sa. Kalops gör jag ju lite då och då och tycker väl inte att det tar så lång tid. Men det tar väl något längre tid än blodbudding i alla fall.

Jag tror att många undviker husmanskosten och skyller på att det tar för lång tid. Men jag lagar ofta husmanskost och tycker egentlgen inte att det tar mer tid än annan mat.

Om man t.ex. ska göra en lasagne från grunden så tar ju även det en bra stund. Men en maträtt som kalops tar ju inte längre tid än en vanlig lasagne. Men bara för att det kallas för husmanskost så är många så rädda för att det ska ta tid.

Men handen på hjärtat…det gör det ju faktiskt inte alls. Och dessutom sköter det sig ju i stort sett helt själv när man väl fått det i grytan och man slipper stå och passa det utan kan hålla på med annat. På så sätt så får man ju tid för annat samtidigt som maten lagar sig.

Så fram för mer husmanskost och skyll inte på att det tar tid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.