Trafikljus och trafiklots

Imorse när jag åkte till jobbet fick jag rött ljus på Nyliden, mellan Hjåggsjö och Vännäs. Ett rödljus här tänkte, jag och vaknade i alla fall till ordentligt från min "måndagsmorgons dvala".

Bredvid trafikljuset stor en skylt "Invänta Trafiklotsen"…efter ett par minuter med rött tröttnade den bilist som stod framför mig och bröt mot lagen och körde. Men lydig som jag är så stod jag snällt kvar.

Efter ytterligare några minuter kom då denna trafiklots körande, vände bilen och körde in framför min bil. Det blev grönt ljus och man kunde läsa "Kör bakom trafiklotsen" på en skylt på lotsens bil så det var bara att lyda och köra efter.

Efter att ha kört typ 2 km bakom lotsen på fel sida vägen kom vi så fram till det vägarbete som pågick, där de hade kladdat lim på vägen och höll som bäst på att lägga ny beläggning.

Yes så himla skönt….nu kanske vi slipper köra slalom efter denna vägsträcka.

Men under dagen så har jag funderat lite…varför en trafiklots? Hade det inte bara räckt med trafikljus som det brukar vara vid vägarbeten? Tänker på den stackaren som ska köra trafiklotsbilen fram och tillbaka hela dagen. Vilket tråkigt jobb! Eller kanske handlar det om att skapa nya arbetstillfällen? Och särksilt miljövänligt kan det ju inte vara heller!

Men, men huvudsaken är ju att den dåliga vägen nu blir fixad!
Det är vi "inomkommunala" pendlare glada för!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.