Vilken cirkus!

Morgonen började med att jag klev upp typ kvart i fem för att jag skulle med flyget kl.7.00 till Stockholm för att delta på en konferens.

Jag hade tänkt lifta med min man till flygplatsen när han skulle till jobbet. Men efter ett par minuter kom ett "lik" in till mig på toaletten. Det visade sig vara mannen i huset som kom inraglande med 39 graders feber, Oj, då det var ju inte så bra…..vad göra?

Jag tog ett snabbt beslut…..jag tar bilen till flyget och ställer den på långtidparkeringen. Men då var jag tvungen att åka en liten stund tidigare vilket innebar att frukosten fick stryka på foten. Ja, ja tänkte jag…jag kan ju alltid äta frukost på planet.

Så iväg….parkering….inchekcning och så in i planet och upp i luften! Efter att skylten med säkerhetsbältet släckts så säger en röst i högtalarsystemet:: – På denna korta resa som ska ta er till Stockholm kommer vi inte att ha någon servering!

Oj då, hur gör jag nu…kollade snabbt i programmet för konferensen och såg att det inte skulle serveras något förrän kl.12 då det var lunch.

Ja, vad göra…då kom jag plötsligt på att jag hade glömt att ta min blodtrycksmedicin och inte heller fått med mig några piller.
Det är ju bra konstigt, detta gör jag varje morgon på ren rutin, Då jag öppnar skåpet för att ta fram kopp eller glas ser man ju medicinburken och tar min medicin. Om jag inte äter frukost som vanligt och inte öppnar skåpet så glömmer jag genast bort medicinen också. Jag brukar alltid ha en AKUT burk i min handväska så att jag kan ta min medicin om jag skulle ha missat det på morgnen. Men jag har bytt handväska och glömt att flytta över burken.

Så nu stod jag i Stockholm utan vare sig frukost eller medicin i min mage. Det första jag tänke på var att hitta ett Apotek som hade öppet redan kl.8.30 på morgonen. Detta lyckades jag med och sen satt jag där på min bänk i kön och väntade. Och vad händer när det blir min tur….jo, jag har inget recept på min medicin utan jag hade tagit ut min ranson redan.

Ja, ja… jag började gå mot hotellet för att lämna mitt bagage och gick förbi en liten kiosk som sålde mackor så jag tänkte att om jag inte får i mig något innan lunch och inte har tagit min medicin så kommer jag nog inte att kunna prestera heller så jag stannade till köpte en macka och vandrade vidare. När jag hade lämnat mitt  bagage på hotellet och kommit fram till den lokal som konferensen skulle hållas i så kom nästa grej,,,,,de var tydligen så att det skulle serveras kaffe och macka innan konferensen började. Och jag som just i flygande fläng tryckt i mig en macka!

Medicinen då?
Jo, eftersom jag visste att "mannen i mitt liv" var hemma så ringde jag hem och bad honom kontakta min läkare och se till att läkaren mailade in ett recept åt mig under dagen. Yes, det fixade och efter lunch fick jag ett sms som meddelade att jag nu hade ett recept väntande. Så efter avslutad konferens kl.18.00 så lyckades jag hitta ett Apotek som hade öppet och jag kunde ta min "morgon medicin".

2 kommentarer

  1. Margareta

    Det är bra med rutiner! Jag jobbar med funktionshindrade och vet at många av dem är tryggast med fasta rutiner, men jag är benägen att tro att vi ”normalstörda ” också mår bäst med fasta rutiner! Man ska inte byta handväska och man ska inte ändra frukostvanor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.