Vilken tur vi har!

Vännäsdagarna är i full gång och gatorna är fyllda av ett myller av människor.

Igår kväll åkte jag ner till Vännäs för att hämta min äldsta dotter som dels hade jobbat hela dagen och sedan följt med några kompisar ut för att kolla lite på scenuppträdandet för att avsluta dagen med att ta en fika hos en av kompisarna.

Vi körde en sväng genom centrum innan vi vände hemåt mot Hjåggsjö och fick då kryssa oss fram mellan mer eller mindre berusade människor.

Då sa jag till dottern…
– Vilken tur vi har som kan åka ner och hämta dig som avslutat dagen med att dricka kaffe hos en kompis och slipper fara ut och leta dig i något dike eller raglandes på gatorna….vilken lycka!

Det svar jag fick var…
– Men du mamma vilken tur vi har, som slipper ha er föräldrar raglandes här!
Detta säger hon samtidigt som hon pekar mot några kvinnor vi just passerar och som nog borde ha sökt sig till sängen istället för till centrum och festen dit de raglande styrde sina steg. 
– Vilka förebilder, säger hon och suckar.

 

En kommentar

  1. Margareta Vigren

    Häller med din dotter som tycker att det är skrämmande med föräldrar som är berusade på Vännäsdagarna. Den generation som var unga när Vännäsdagarna startade på 70-talet gjorde som vana att festa till just den helgen. De kan vara dagens mor- och farföräldrar och borde inte bete sig på samma sätt.
    Låt var sak ha sin tid och fastna inte i ett destruktivt mönster bara för att det är Vännäsdagarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.