Mediciner och bekymmer

Har återigen tillbringat eftermiddagen med läkarbesök.

Torsdag före midsommar fick jag reda på att jag hade fått astma och fick en massa mediciner mot detta. Men jag har ju bara blivit sämre och sämre för varje dag som gått och imorse fick jag nog och ringde för att få en tid hos en läkare.

Då visade det sig att den medicin som jag tar för mitt höga blodtryck inte är kompatibelt med astmamedidinen som jag fått…de tar tydligen ut varandra. Så nu fick jag en ny blodtrycksmedicin som visst ska funka bättre ihop med astmamedicinen.

Dessutom fick jag medicin för magsår…som man visst kan få som en komplikation och som jag nu också drabbats av.

Men en tanke slog mig….varför finns det inte ett inbyggt system som varnar om en läkare skriver ut en medicin som man inte ska ta pga en annan medicinn som man redan äter. Vore ju himla enkelt att samköra på något vis så att inte läkarna ska kunna skriva ut fel medicin.

Om ett sådan funktion hade funnits så hade ju jag sluppit plågas i flera veckor pga av detta. Är nu inne på min andra semestervecka och har inte kunnat njuta en enda dag av ledigheten pga detta och nu verkar det som om det ska ta ytterligare flera veckor innan det möjligen kan börja vända åt rätt håll…kul semester!

Trodde att man under semestern skulle få tid att njuta och må bra men tydligen inte och detta pga att en läkare inte kan se till hela sjukdomsbilden utan bara behandlar just den åkomma som man söker för just då och inte ser till ens sjukdomshistoria.

Men…men det är väl bara att gilla läget…eller?

Tänker dock på alla de som knaprar i sig sin mediciner som ordinerats dem och som de kanske inte ens behöver eller all den medicin som måste ätas för att bota biverkningarna på en annan medicin. Hörde talas om en kvinna som hade ätit fel medicin i 11 år och som helt plötsigt beslutade att sluta äta dem och blev efter någon vecka helt frisk…fick tillbaka sitt tal och alla de övriga funktioner som hon inte haft på 11 år. Snacka om att ha blivit berövad 11 år av sitt liv. Många gånger är det nog så att det ges allt för mycket mediciner i onödan och att medicinlistorna ses över allt för sällan så att patienterna bara fortsätter att äta mediciner som de kanske inte behöver.

Får väl hålla tummarena att den läkare som jag träffade idag har mer koll än den förra och att denna medicinering funkar för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.