Lägenhetstitt

Idag har vi följt med min mor för att titta på en ledig lägenhet i Vännäs.
På ålderns höst kan det kännas tungt att ha ett helt hus att sköta om (särskilt om man är ensam) och därför börjar tankarna nu gå mot en flytt till en lägenhet.

Men att flytta från ett hus som man bott i de senaste 50 åren kan nog kännas tungt. Huset är ju en del av en själv efter så många år. Väggarna bär på många minnen! Jag avundas henne inte att måste fundera i banorna att flytta och lämna sitt livsverk!

Och hur flyttar man från en stor villa till en liten två rummare? Vad tar man med sig och vad kommer man att tvingas välja bort?

Nog är det ju så att om man har mycket utrymme så sparar med på även sådant som man inte riktigt behöver och sådant som man inte använt på många år.

Nu blir det några veckors funderande för lilla mamma…vill hon ha denna lägenhet eller vill hon vänta och se om det dyker upp något som känns bättre? Det känns i alla fall bra att hon själv får möjlighet att fatta detta beslut.

Mina tankar går till alla den som blir tvungna att fatta beslut om flytt åt sina föräldrar kanke mot föräldrarnas vilja…det måste ju kännas fruktansvärt!

Men jag är övertygad om att mamma vet exakt hur hon vill ha det och kommer att fatta det beslut som känns bäst för henne just nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.