Skräp blir till guld

Har tillbringat dagen med besök hos min mamma. Både döttrarna var med och det uppskattades av mormor.

I oktober ska mamma flytta från det hus som hon bott i de senaste 60 åren. Ett hus som mamma och pappa byggde 1960. Men sedan pappa för två och ett halv år sedan avled har hon bott själv i huset och nu börjar hon tycka att det känns stort, tomt och ensamt.

Men vad gör man då det bott två ekorrar som samlat på allt?
Hur tömmer man ett hus? Det finns ju så mycket affektionsvärde i alla gamla prylar.

Idag kollade vi runt lite och insåg att det som mamma tyckte var skräp var guld värda för döttrarna. Så en och annan pälsmössa har provats, tavlor och gamla skivor som legat gömda och glömda i skåpen får nu ett nytt liv på en ny plats.

Tur att vi inte har någon tidspress i alla fall. Huset kommer att finnas kvar i familjen ägor ett tag till och behöver därmed inte tömmas omgående vilket känns bra. Då hinner mamma bo in sig i lägenheten och få med sig allt det som hon tycker att hon vill ha med.

Men det kommer nog att bi känslomässigt jobbigt att gå igenom alla skåp och lådor. Men jag tror att det är en process som man måste genom för att komma vidare…en nystart och en "reset" period kanske!

En kommentar

  1. Margareta Vigren

    Victoria, jag vill gärna följa dig i bloggen på denna tidsresa! Låt läsarna följa dina funderingar (med respekt för din mammas tyckande)Jag tror som du att det måste få ta tid och det kommer att komma många minnen i vägen. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.