Pendel

Pendeltåg mellan Umeå och Vännäs skulle sannerligen bli ett stort lyft för vår region.
Detta gäller naturligtvis främst Vännäs och Umeå men även en kommun som t.ex Bjurholm som har många pendlare till Umeå.

För Vännäs del skulle ju detta i första hand kunna innebära en ökad inflyttning till kommunen. I dagsläget har vi 1900 som pendlar ut från vår kommun varje dag (merparten till Umeå). Men vi har även cirka 800 som pendlar in till kommunen för att arbeta här i Vännäs. Vännäs är den enda pendlingskommunen vi har norr om Timrå och i denna miljömedvetna och logistiska tidsperiod skulle det ju rent av  vara ett felaktigt beslut att inte tillskapa ett miljövänligt alternativ.

Dessutom har vi Liljaskolans elever där en stor del kommer från Umeå och som istället för buss skulle kunna ta pendeltåget som är ett mer miljövänligt alternativ och dessutom mycket snabbare.¨Samma sak gäller ju de elever som under sin gymnasieperiod studerar i på någon av Umeås gymnasieskolor.

Nu gäller det ju bara att hålla tummarna för att vi har kloka och ansvarstagande politiker som fattar kloka och för framtiden viktiga beslut!

Pendeltåg Vännäs – Umeå = JA tack!

En kommentar

  1. Stina Jansson

    Jag håller med dig, en tågpendel skulle vara ett stort lyft både för arbetspendlare, studerande och övriga. En viktig utvecklingsfaktor.

    Frågan är bara hur det ska lösas på ett sätt som är ekonomiskt möjligt. Men jag vet att det finns en del uppslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.