Skolstartstider

Regnet strilar mot fönstret och jag sitter vid köksbordet och smider planer.
Den mentala planeringen inför hösten har dragit igång.

Imorgon är det skolstart och yngsta dottern drar iväg till sista året i grundskolan.
Ett långt sommarlov är slut. Ett lov som i juni kändes hur långt som helst. Men tiden går så fort. Nu väntar ett år av betygshets och gymnasieval för hennes del.

Den äldre dottern startar inte sin termin förrän på onsdag och hon kommer att jobba in i det sista. Måste säga att hon gjort det bra som jobbat hela sommaren (så när som på två veckor som hon varit ledig). Hon har slitit på bra…lycklig för att hon har ett jobb att gå till i dessa ungdomsarbetslöshetstider.

Det är inte lätt att vara ung idag. Tror inte att jag skulle vilja byta med dagens ungdomar. Jo, kanske förresten om jag fick möjlighet att vara ung idag men ha med mig den livserfarenhet som jag har. Men det skulle nog inte funka….skulle nog bli betraktad som aningen "lillgammal" i så fall.

Ikväll är det nog många barn och ungdomar (och kanske även vuxna) som kommer att ha lite fjärilar i magen och ha lite svårt att somna. Det hör ju liksom skolstartstider till…det ska nog pirra lite i magen av en skräckblandad förtjusning. Men lugn…efter en vecka så känns det som om sommarlovet var väldigt långt borta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.