Två konserter avklarade

Nu har Johanneskören genomfört två lyckade konserter här i vår italienska vänort Cameri. Den första i torsdagskväll i Jesus kyrkan och den andra nu ikväll i form av en apperitivo konsert på innergården vid kommunens bibliotek.

Både konserterna var välbesökta av glada italienska gäster. För övrigt är dagarna fyllda av en rad olika aktiviteter allt från musik till kultur, historia till smått galna upptåg och överraskningar!

Just nu är vi alla hemma i våra värdfamiljer för att äta middag och sen början marknaden här kl.21.00 och pågår till kl.00.00…därefter är det trädgårdsfest i prästens trädgård (för de som vill och orkar). Ja, man kan verkligen säga att dagarna här i Italien är välfyllda och mycket långa!

Imorgon är det samling vid kyrkan kl.9.45 för att kören ska medverka i den katolska mässan som går av stapeln kl.10.30. Sen kommer prästen att välsigna de 12 åsnor som ska delta i det stora äsneacet på måndag kväll.

Därefter bär det iväg till Tichino floden för lunch och besök i de gamla kulturbyggnaderna där det imorgon kommer att pågå en storträff för provinsens ungdoms brassband. Våra vänner som besökte Vännäs i augusti Banda Margherita kommer naturligtvis att vara på plats och spela. Morgondagen kommer att avslutas med en katolsk procession genom Cameris gator vid 21 tiden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.