Full av intryck

Har ni tillbringat 3 dagar på en studieresa till Siljanbygden i Dalarna. Det har varit fullspäckade dagar med en massa intryck och en del nya insikter,

Vi var 10 sycken med på denna studieresa vilket var alldeles för få kan jag tycka. Det har varit otoligt intressant och alla vi träffat har varit öppna och mycket trevliga värdar. De har berättat om sina verksamheter och utifrån detta kopplat ihop det med samverkan lokalt, regionalt och nationellt.

Vi inser att var man än är i Sverige så brottas man många gånger med samma typer av problem, men att vi kanske agerar olika för att lösa problemen, Med i bagaget hem har vi en massa nya kunskaper som vi naturligtvis vill överföra till vår region på något sätt. Men det känns ju lite tråkigt att vi var så få som deltog på resan. Det är alltid svårt att överföra en idé och ett koncept till de som inte riktigt vet vad man pratar om. Det hade varit betydligt lättare om det var fler som såg samma sak samtidigt.

Dessutom så skapas ju ett fantastiskt nätverk när man reser tillsammans. Man får möjlighet att prata genom mycket när man vistas tillsammans hemifrån ett par dagar.

Även om denna resa hade ett fokus på turism så inser man att mycket av det vi lärt oss kan appliceras på många olika branscher och verksamheter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.