Storstädet har påbörjats

Idag har jag tillbringat 8 timmar med att sortera!

Den första oktober lämnar min mamma det hus hon bott i de senaste 50 åren. Och idag har vi påbörjat "operation utrensning". Gissa om man finner ett och annat i gömmorna? Det har ju bott där länge och har sparat och sparat och sparat. Det blir ju lätt så när man har gott om plats att man bara sparar hela tiden.

Det var rena nostalgitrippen…..jag har hittar mycket intressant från min uppväxt. Allt från morsdagskort som jag gjort till mindre lyckade "ära vare gud i höjden…detta har jag gjort på slöjden" – alster!

Dessutom upptäcker jag att jag tydligen också har använt huset som förvaringsställe för ett som annat. Det handlar både om gamla gardiner och möbler som jag inte haft plats för eller tröttnat på. Och nu kommer allt detta i repris och jag tvingas ta beslut efter beslut…är det något jag vill ha kvar, ge bort eller slänga! En rätt enkel match för mig men ett större problem fpr min mor som har hur mycket som helst att besluta om!

Men jag och mamma har faktiskt haft en trevlig dag trots allt..det är roligt att höra henne berätta om varje lite grej…även om det ibland kan tyckas ta lite för lång tid.

Ett problem uppstod i alla fall….när jag lyckats klättra och riva ut en massa ur skåp och hyllor och lagt det lite överallt för sortering så var alla sängar i huset full med "jag vet inte vad" och då kunde ju min mamma inte ta sig en liten stunds vila eftersom det inte fanns någon liggplats ledig. Men det var ju snabbt löst….kökssoffan kunde jag röja undan på så att hon fick ligga ner en stund.

Men det blev inte mycket till vila….hon var ju rätt nyfiken på vad som kom fram ur skrymslen och vrår och jag sprang ju ideligen och frågade henne om det ena och det andra.  vad ks ajag göra av det här? Vad är detta? Ska jag kasta detta? Osv…

Men nu är det i alla fall påbörjat och imorgon fortsätter vi upptäcksresan…då förljer gubben med ockå och hjälper mig med de stora och mer tunga lyften…det är ju mycket som måste baxas runt för att man ska kunna komma åt överallt.

Nu blir det en lång dusch & sen en slapp stund i TV-soffan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.