Ett RUT-skåp

Livet i ett städskåp!

Idag har ett av flyttprojekten handlat om att tömma ett städskåp. Jag vet inte hur ett 50-tals städskåp är konstruerat…men himmel vad mycket hyllor och lådor det fanns där!

Det verkar som om de skåp för städutrustning som byggdes på 50-talet var mycket rymligare och mer välplanerade än dagen. Kanske berodde det på att det var många kvinnor som inte förvärvsarbetade. Dessa kvinnor måste nog ha städat väldigt mycket och noga och behövt stora och välplanerade utrymmen för sin städutrustning.

I dagens samhälle är väl tanken att man inte ska behöva så mycket städutrustning utan att man ska beställa den städning man behöver….för dagens städskåp rymmer inte mycket! Blir skåpen ännu mindre kan man kanske bara få in en datorn i städskåpet och beställa städningen online istället och kalla det för RUT-skåp! 

Samma ska fast åt andra hållet kan man ju se när det gäller det skåp som är under diskbänken. Förr var dessa inte så stora och välplanerade utan med ett litet krypin. Numera är dessa utrymmen stora då man ska ha plats för alla sorteringskärl av olika slag!

Ja dessa var bara några av mina tankar som dykt upp i min iver att ta reda på hur samhället har utvecklats…och hur det påverkar vår inredning….Det är mycket man kan fundera över medan man packar flyttkartonger!

En kommentar

  1. Margareta Vigren

    Kul att få följa ditt arbete med att tömma ditt barndoms-hem! Jag tycker om dina reflexioner om tidens gång, minnen och hur livet har gestaltat sig. Men, hemska tanke: I en framtid är det våra barn som ska stöka om i våra grejer, om vi inte hinner besinna oss och komprimera allt vi har omkring oss medans vi lever. Min mamma hann flytta två gånger innan hon dog och vi fick ta hand om det sista. Hon hade minimerat sina saker så det var inte så mycket grejer, det rymdes i en tvåa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.