Dagjour

Idag har jag varit med mamma på lassa! Hon hade fått en kallelse till kl.13.30 och vi åkte i god tid vilket var tur. För att få en parkering var ju inte lätt. Jag körde upp och lämnade mamma utanför Centralhallen eftersom hon inte orkar gå så långt. Jag sa att hon skulle gå in och sätta sig där inne och vänta medan jag försökte hitta en parkering.

Ja, det visade sig ju att det inte var lätt att hitta någonstans att ställa bilen, Efter att ha snurrat runt ett bra tag och letat och letat så lyckades jag tillslut hitta en ledig lucka uppe utanför universitet. Det blev det full fart tillbaka till lassa för att plocka upp mamma och följa henne till den mottagning hon skulle till.

När vi kom dit frågade vi hur lång tid hennes ingrepp skulle ta (tänkte att jag kanske skulle hinna iväg att göra några ärenden under tiden). Vi fick reda på att det skulle ta en halvtimme så jag tänkte att det är ju inte lönt att åka iväg någonstans och dessutom riskera att förlora min parkeringsplats,

Så vi slog oss ner i väntrummet och väntade och väntade och väntande. Efter att vi väntat i nästan en och en halv timme efter utsatt tid blev det tillslut hennes hur! 

Då fick vi reda på att den läkare som hon skulle till förutom att ha dagen full med inbokade patienter även var dagjour och pga dagjouren var han närmare en och en halv timme sen med de ordinarie inbokade patienterna.

Tycker att det är lite konstigt att man har en och samma läkare till inbokade patienter och som dagjour. Det är ju inte kul för de patienter som har en tid inbokad att måsta sitta och vänta hur länge som helst. Och det kan ju inte vara en bra arbetssituation för läkaren heller, att alltid känna att man ligger efter!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.