Pendlare

Sitter för närvarande i ett Intercity tåg på väg från Stockholm till Falun.

Tåget är i det närmaste fullt av pendlare och då förs mina tankar genast till hem till Vännäs som är den enda pendlingskommunen norr om Timrå. Tänk om vi också hade denna möjlighet att pendla med tåg på detta bekväma sätt.

Runt om mig sitter folk och jobbar för fullt vid sina datorer, läser läxor eller viktiga jobbdokument. När de sedan kommer fram har de hunnit med en massa "måsten" på tåget och detta i total lugn och ro. Alla runt omkring  mig är djupt försjunkna in sana arbeten,

Jag hoppas nu verkligen att vi kan få ett positivt beslut av Landstinget i november så att även vi uppe i norr kan få vettiga och miljövänliga pendlingslösningar. Tänk vad ett pendeltåg skulle kunna innebära för Vännäs som kommun samt för hela Umeåregionen. Vår arbetsmarknad skulle kunna utvecklas på ett helt nytt sätt.

Vi skulle i och för sig kanske få längre arbetsdagar då man kan sitta på tåget och jobba samtidigt som man förflyttar sig. Men det skulle  också kunna ge helt nya möjligheter till distansarbete då man mer effektivt skulle kunna utnyttja sin restid till förberedelser och efterarbeten. Att sitta och köra med egen bil är ingen avkoppling och inte heller att skaka omkring i en trång buss. Svårt att jobba vid datorn när det hoppar, skuttar och kränger.

Nej…nu håller vi tummarna för att vi har kloka politiker!

Nu ska jag återgå till mina jobbdokument och mina jobbmail….slut på rapporten från tåget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.